Print Page | Close Window

UT Alaska-Canada Problem

Printed From: SimForums.com
Category: Ultimate Terrain and XpressSim Products
Forum Name: Ultimate Terrain And XpressSim Support
Forum Description: Support for the Ultimate Terrain and XpressSim Product Line
URL: https://www.simforums.com/forums/forum_posts.asp?TID=64520
Printed Date: June-25-2022 at 9:52am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: UT Alaska-Canada Problem
Posted By: beroun
Subject: UT Alaska-Canada Problem
Date Posted: November-04-2021 at 10:31am
Hi,
Have Purchased and downloaded UT-Alaska-Canada. Looks great but Vancouver area shuts down my FS. I noted that part of UT-USA also came with Alaska-Canada download, so have deactivated UT-USA - part (see below) and Vancouver opens OK. BUT Fairchild across the border from Vancouver has square shore-line. Please let me know, what could be the issue. Have deleted all my area add-ons and also tried without AI traffic, but Vancouver and surrounding airports (CZBB,CYNJ,CYXX) shout down my FS anyway??? Looks like there is a conflict in bgls???
Thanks
Peter

[Area.894]
Title=Ultimate Terrain - Canada/Alaska
Local=SCENERY\UTCANADA
Layer=894
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote=

[Area.895]
Title=Ultimate Terrain - USA Have deactivated!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! and Vancouver area opens.
Local=SCENERY\UTUSA
Layer=895
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote=



Replies:
Posted By: beroun
Date Posted: November-08-2021 at 10:24am
Deactivating the Rail Road portion of the UT helped this problem.


Posted By: quantumleap
Date Posted: November-18-2021 at 5:54pm
Are you running FSX or an older version? Exactly which UT/UTX products and versions are you using?

UT/UTX products are designed and tested to work without the need to manually disable scenery folders. If you are doing that you will definitely create more issues than you think you solve.

Jeff



-------------

Check out my aviation photography and digital art at http://www.photisify.com" rel="nofollow - Photisify


Posted By: beroun
Date Posted: November-20-2021 at 9:28am
Hi Jeff,
Running FS2004. And have purchased UT Alaska-Canada from Flight1.
I did the prescribed install and did not disable any folders. The Vancouver area was just shutting down my FS, incidentally came across few posts when people encountered the same problem. Deactivating the Rail Roads (as suggested in one post) helped this and I have no issues now, It is a great enhancement of FS9.
Cheers
Peter 



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net