SimForums.com Homepage
Forum Home Forum Home > Flight One Partner Forums > EZdok Software > EZdok Beta Forum
  New Posts New Posts RSS Feed - EZCA v3 talk about !
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

EZCA v3 talk about !

 Post Reply Post Reply Page  <1 456
Author
Message
speedbird144 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: October-07-2011
Location: USA
Points: 335
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote speedbird144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 hours 23 minutes ago at 2:14am
Hello
May be a bit off the topic. Does anybody have issues with v3 and FSL Spotlights? After installing v3 FS Spotlights no longer work. Thanks 
Edward
Prepar3D4| i7 6700K 4.0 GHz | Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Extreme| GSkill Ripjaw 16GB DDR4 3200Mhz|ASUS Maximus VIII Hero | Noctua NH-D15S | Corsair RM850 PSU | Windows 10 Pro 64bit
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 hours 26 minutes ago at 9:11am
I recently purchased EZDOK V3 and an having an issue when I start FSX steam edition.  When starting a flight my view is zoomed in.  The only way to fix this is to restart EZCA.  Is there any way to fix this?
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 hours 38 minutes ago at 9:59am
Originally posted by speedbird144 speedbird144 wrote:

Hello
May be a bit off the topic. Does anybody have issues with v3 and FSL Spotlights? After installing v3 FS Spotlights no longer work. Thanks 
I haven't noticed any issues myself but I haven't really used Splotlights with anything other than their A3xx, and even that is the default configuration. What issue are you seeing? I can see if I can duplicate it. Anything on the FSL forum?

Randy
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 hours 34 minutes ago at 10:03am
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I recently purchased EZDOK V3 and an having an issue when I start FSX steam edition.  When starting a flight my view is zoomed in.  The only way to fix this is to restart EZCA.  Is there any way to fix this?
Is this with all aircraft, even default? I know that sometimes if a plane takes a while to load it can cause problems. Usually switching to an outside view and back fixes it. Also, make sure you are on the latest build (I suspect you are).

Randy
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 hours 46 minutes ago at 11:51am
I don't use any of the default aircraft in FSX SE.  I have Carenado, FlySimWare, Just Flight, etc.  It seems to do this with all of those when I first start FSX SE.  But let me check again since I've made some changes to the aircraft profiles.
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 hours 28 minutes ago at 12:09pm
I have a saved flight that I have set as my default.  So when I start FSX and select Free Flight this comes up. I select Fly Now for this flight I get the issue.  If I load a different flight I don't have the problem.  I tried your suggestion and selected an external view (Locked Spot) and then went back to my pilot view and it looked OK, so that works.  Thanks for the work around.
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 hours 18 minutes ago at 12:19pm
I have an issue with my Alabeo PA44 Seminole.  I was trying to create a camera to view the position of the cowl flaps.  I could not move the viewing position of the camera low enough without turning off the virtual walls.  That fixed the issue but I noticed that now the virtual walls are off for all cameras.  It would be nice if virtual walls could be associated with each camera or if there were an adjustment, such as in the case of my cowl flap camera, to adjust a virtual wall setting so I could get low enough with virtual walls enabled to view the cowl flap levers.
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 hours 54 minutes ago at 12:43pm
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I have an issue with my Alabeo PA44 Seminole.  I was trying to create a camera to view the position of the cowl flaps.  I could not move the viewing position of the camera low enough without turning off the virtual walls.  That fixed the issue but I noticed that now the virtual walls are off for all cameras.  It would be nice if virtual walls could be associated with each camera or if there were an adjustment, such as in the case of my cowl flap camera, to adjust a virtual wall setting so I could get low enough with virtual walls enabled to view the cowl flap levers.
I found a solution.  To create an inside (interior) camera for the cowl flaps.  These inside cameras appear to turn off the virtual walls. 
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 hours 41 minutes ago at 12:56pm
Is there any way to prevent my aircraft from running wild over the airport after turning on the editor, making changes and turning it off, putting my aircraft back in ground mode?  I'm trying to figure out the settings under the effects studio and why it doesn't retain the setting for DHM.  I go into the effects studio.  Adjust the DHM setting from 0 to 0.15 in ground mode, switch over to Air mode and set it to 0.15.  Turn off the editor, the aircraft drops to the ground and starts speeding across the airport.  After that, even if I update the camera set, when I go back into effects studio the DHM setting is back to 0.

I also noticed while I'm trying to configure all of my aircraft that if I import a cor profile and then change to another aircraft after updating the camera set, that if I go to import a camera set the software doesn't remember the path that was used previously to import from.  The same applies to exporting.  If you change the location in either import, export or core it remembers only the last path used.
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 9 hours 52 minutes ago at 1:45pm
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I found a solution.  To create an inside (interior) camera for the cowl flaps.  These inside cameras appear to turn off the virtual walls. 
Another option is to change the zoom for that specific camera.
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 9 hours 12 minutes ago at 2:25pm
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

Is there any way to prevent my aircraft from running wild over the airport after turning on the editor, making changes and turning it off, putting my aircraft back in ground mode?
I have noticed this myself with certain aircraft (e.g. A2A). Probably related to the custom flight dynamics. Unhappy
 
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I'm trying to figure out the settings under the effects studio and why it doesn't retain the setting for DHM.  I go into the effects studio.  Adjust the DHM setting from 0 to 0.15 in ground mode, switch over to Air mode and set it to 0.15.  Turn off the editor, the aircraft drops to the ground and starts speeding across the airport.  After that, even if I update the camera set, when I go back into effects studio the DHM setting is back to 0.
DHM is saved with each camera (Human) but does not change with speed. So aircraft movement on the ground will affect the pilot's head the same as if it happened in the air.

Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I also noticed while I'm trying to configure all of my aircraft that if I import a cor profile and then change to another aircraft after updating the camera set, that if I go to import a camera set the software doesn't remember the path that was used previously to import from.  The same applies to exporting.  If you change the location in either import, export or core it remembers only the last path used.
Yes. I hope this is fixed as well. Smile

Randy
Back to Top
cavaricooper View Drop Down
Intermediate Group
Intermediate Group


Joined: December-29-2013
Location: Tampa, FL
Points: 83
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cavaricooper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 9 hours 8 minutes ago at 2:29pm
Randy/Kevin-

Another side effect of using UseMidMouseBtn=yes is that the SPOT panning stops at nose center, you can go 359 degrees but NOT all around the aircraft as before (with a hat switch for example).

I plugged in my TM Warthog and all these issues are obviated by HW.

Waiting for some official acknowledgement of all this.

C
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 8 hours 35 minutes ago at 3:02pm
Originally posted by cavaricooper cavaricooper wrote:

Another side effect of using UseMidMouseBtn=yes is that the SPOT panning stops at nose center, you can go 359 degrees but NOT all around the aircraft as before (with a hat switch for example).
I thought that was normal for SPOT view with the mouse? I'm pretty sure I tried that without EZCA loaded and stock Standard.xml.

Randy
Back to Top
jfwharton View Drop Down
New Member
New Member


Joined: October-01-2010
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jfwharton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 8 hours 28 minutes ago at 3:09pm
Originally posted by RRVyper RRVyper wrote:

Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

I found a solution.  To create an inside (interior) camera for the cowl flaps.  These inside cameras appear to turn off the virtual walls. 
Another option is to change the zoom for that specific camera.

I thought of that but the position of the cowl flap levers is down at the bottom of the pedestal on the PA 44 Seminole by Alabeo.  Zoom wouldn't work because I still wouldn't be able to see the levers because I can't get low enough.  But my other solution worked so I have a fix.  Thank you.
Back to Top
RRVyper View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: July-21-2017
Location: Canada
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RRVyper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 7 hours 53 minutes ago at 3:44pm
Originally posted by jfwharton jfwharton wrote:

But my other solution worked so I have a fix.  Thank you.
Thumbs Up
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 456
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.